Om Staffan

Med över 40 års erfarenhet från branschen, är Staffan Samsioe en av Sveriges ledande ostexperter.

Staffan Samsioe har ett förflutet i familjeföretaget France Food Import, (sedermera FoodMark) där han arbetade under 35 år med försäljning, marknadsföring, affärsutveckling samt utbildning. I den egenskapen började han bygga upp sitt stora kunnande om ost och vin från hela världen. Han samarbetade också med ett flertal vinimportörer i syfte att hitta rätt vin till rätt ost.

Han startade utvecklingsbolaget FoodMark Education där han arbetade med att vidareutbilda personal inom butik och restaurang i konsten att hantera, exponera och sälja färskvaror som ost, chark, fisk, skaldjur och delikatesser samt hur att kombinera ost och vin. Han har också undervisat på restauranghögskolan i Grythyttan.

Idag med över 40 års erfarenhet från branschen, är Staffan Samsioe en av landets ledande ostexperter. Sedan några år arbetar han inom det egna företaget Staffan Samsioe Ostkonsult KB med seminarier och föreläsningar samt ost och vinprovningar.